Ny adress. Sorry.

Den hittar ni här.


Lite nya skivor i alla fall.


Fortfarande ett av de populäraste banden på Umeås skivmässa: The Beatles.

Skivmässa igår alltså, och lika fullt som vanligt. Jag har inte hittat någon siffra på antalet besökare förutom "månghundratal". För mig blev det någon slags medelmåttig mässa beroende på att jag inte riktigt sökte efter något speciellt utan strävade omkring bara omkring, vilket är mindre bra på en skivmässa då alla är extremt målmedvetna och kämpar med axlar, armar och händer för att ta sig fram mot sina drömskivor. Man fick kämpa axel mot axel i en annars tyst lokal, förutom bandet som stundvis underhöll gästerna.

När det är en mässa eller ett konvent så råder det ganska stora prisskillnader på skivorna kan man ju lugnt konstatera i alla fall. Skivor tryckta i massupplaga från åttiotalet som man brukar kunna hitta för en tia i vanliga fall pressas upp till sextio-åttio kronor direkt. Då kanske det är lätt att förstå vad som ofta händer med skivor som brukar gå runt hundralappen i vanliga fall. Skivsamlare är säkert ett konstigt släkte för utomstående som nästan dräper varandra för en sjutumssingel med något obskyrt underground-band som 99% av befolkningen inte längre bryr sig om överhuvudtaget. Och som 99% av befolkningen antagligen missade då de kom också. Det är dock skönt att de är närvarande som ett komplement till en internetbaserade skivmarknaden via Ebay och Tradera. Så otroligt roligt är det faktiskt inte att sitta hemma i mörkret och buda hem skiva efter skiva.

Nåväl, det som alltid är intressant för mig är Beatles och George Harrison, så jag bläddrade förutsättningslöst och stannade till om jag hittade något intressant med dem. Tyvärr så är de några av de mest överprissatta skivorna du kan hitta, så att få dem till vettiga priser är svårt. Det är många som vill ha dem så de är nog lätta att sälja till ett saltat pris. I alla fall Beatles, med George vet jag inte hur säljklimatet är.

De skivor som fick följa med hem igår var:

EP:s

The Beatles - Yesterday (EP) Yesterday/Act Naturally/You Like Me Too Much/It's Only Love
The Beatles - Magical Mystery Tour (Dubbel-EP).

Singlar:
The Beatles - Hey Jude/Revolution
George Harrison - Wake up my love/Greece
George Harrison - Ding dong/I don't care anymore
George Harrison - This is love/Breath away from heaven
George Harrison - When we was fab/Zig Zag

LP:
George Harrison - Best of dark horse 1976 - 1989.
Egentligen mest för att komplettera samlingen, men det finns två nyskrivna spår på skivan (Poor Little Girl och Cockamamie Business) samt en låt som han hade med på soundtracket till Lethal Weapon 2. (Cheer down)

George Harrison (under namnet Hari Georgeson) - Live in Baton Rouge (Bootleg)
Det är väl tecknet på att saker börjar gå ned i kärret om man börjar med bootlegs? Men det är en livinspelning från 1974 och mina damer och herrar: George live '74 är legendarisk, oavsett vad kritikerna säger om hans strupkatarr och raspiga röst. Lyssna inte på deras ondskefulla tungor när de försöker fara med osanning.

Boken som följde med i "The boxed set" med Let it be fick också följa med i påsarna hem. Jag har inte boxen och inte skivan som kom med den utan den vanliga varianten (PCS 7096). Det är för det mesta bilder, men även utdrag ur samtal bandet emellan som är intressant att få ta del av under den här perioden då de inte alltid var supergoda vänner. Bilderna är dessutom fantastiska. Denna bok (The Beatles get back) brukar vara sjukligt dyr, i alla fall så har den varit det då jag kommit i kontakt med exemplar som har varit till salu, men nu var priset väldigt trevligt så då slog jag till. Trots att jag absolut inte har plats för fler böcker i bokhyllan.

Som sagt, en medelmässa för eder skribent och väldigt lite Beatles, men så blir det då man redan har en hel del. Planen att jag skulle köpa John Lennon och lämna George Harrison ifred för att bredda samlingen lite gick helt åt stöpet och jag får nog inse att det här inte var den sista bootlegen med honom som kommer in genom dörren. För mig är han överlägset bäst så då kan jag helt enkelt inte låta bli honom!


He was a mess, they picked him up and poured him from his boots - And he ain't gonna jump no more.


Band of brothers. Jag tror inte jag vill lista namnen på alla på grund av risken för platsbrist.

Ni får ett levnadstecken från eder skribent här och nu. Jag har inte särskilt mycket att skriva men imorgon är det dags för Umeås skivmässa som infaller två gånger per år, så imorgon lär jag kunna uppdatera med lite inköp.

De senaste dagarna har jag spenderat med att återse Band of brothers, och det är så PERFEKT. Därför, mina vänner, ska jag återgå till denna syssla. Det är dåligt väder ute med iskyla och regn, så jag tycker att jag inte behöver känna direkt skam över att slöa framför en bra serie. Återkommer imorgon eller på Måndag! :)


RSS 2.0