Challenge: dag 1.


Day 1 - Favourite Beatles movie soundtrack.
.. Är "Magical Mystery Tour" från 1967 som till skillnad från filmen med samma titel blev en riktigt framgångsrik skiva. Den släpptes som dubbel-EP (Extended play) i England men eftersom marknaden i Amerika var dålig då det kom till EP's så slängdes det på några singlar/låtar som inte egentligen hörde till filmen innan albumet släpptes som LP. John Lennon ansåg att detta var ett av de bästa albumen The Beatles någonsin kom att göra "because it is so weird!"

Låtlista:

Sida ett
: (Det egentliga soundtracket)

1. Magical Mystery Tour
2. The fool on the hill
3. Flying
4. Blue Jay Way
5. Your mother should know
6. I am the walrus

Sida två: (Ihopplockade spår)

1. Hello, goodbye
2. Strawberry fields forever
- Här hoppar dessutom LPn över till horribelt processad stereo -*
3. Penny Lane
4. Baby, you're a rich man
5. All you need is love

Splitta monosignalen till två kanaler, desynkronisera dem med bråkdelen av en sekund för att sedan skära basfrekvenserna med hög/lågpassfilter för ett fejkat stereosound.


And it really doesn't matter if I'm wrong - I'm right. Where I belong I'm right.


Några välkända typer som alltid passar in på min blogg.

Nytt år (coming up!) , ny bloggadress! Här hade jag tänkt hålla till så länge det behagar mig.

Jag hade inte tänkt skriva någonting speciellt kvällen till ära utan bara säga att jag hårdstartar upp bloggningen med en 30-dagars Beatleschallenge. Jag har tvingat med Ebba på tåget så att jag inte ska kunna hoppa av för tidigt, så att sägandes. Jag vet inte riktigt när challengen kommer att starta - imorgon om jag är optimistisk men annars blir det säkert på Söndag. Imorgon antar jag att man ska fira in nyår. (Vilket jag planerar att göra hemma under täcket med bra musik som sällskap.) Jag har inga intressant skivinköp att visa upp men två stycken intressanta kommande album som jag redan har skrivit notiser om i kalendern för nästa år, och det ena tog jag dessutom upp på min gamla blogg.

30 januari: Ringo Starr släpper sitt nya album "Ringo 2012".
6/7 februari: Paul McCartney släpper sitt nya album "My Valentine/kisses on the bottom". En singel finns tillgänglig. *
* - Det skiftar lite mellan olika titlar och datum.

.. Något annat? Hm, Paul McCartney's dokumentär "The love we make" har släppts på DVD/Bluray. Jag har inte sett den ännu men hoppas kunna lägga händerna på den så snart som möjligt. Jag har sett de första av hans turnédatum för den kommande turnén under 2012 och det verkar vara USA som blir förärade med hans besök.

Det var allt för idag tror jag. Ha en trevlig fortsatt helg!

The Beatles - Fixing a hole


RSS 2.0